Структурите на ДПС са в готовност за предстоящите избори. Надяваме се

...
Структурите на ДПС са в готовност за предстоящите избори. Надяваме се
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС трябва да е част от мнозинството, което ще излъчи редовния кабинет в 49-ото НС

Структурите на Движение за права и свободи са в подготвеност за идните избори. Надяваме се да получим подобен резултат, че това, което не можа да се случи в 48-ото Народно събрание, да стане в 49-ото. А точно - да преодолеем политическата рецесия и 49-ото Народно събрание да излъчи постоянно държавно управление. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг след съвещанието на Централния съвет на партията.

 

Движение за права и свободи би трябвало да е част от болшинството, което ще излъчи постоянния кабинет в 49-ото Народно събрание, категоричен бе Карадайъ.

 

Едно от решенията на Централния съвет на Движение за права и свободи е, че Движението ще се яви независимо на тези следващи, ненужни предварителни избори, заяви Карадайъ. Централният избирателен щаб на Движение за права и свободи остава в същия състав, резервират се и процедурните правила за номиниране и издигане на кандидат-депутати.

 

Колегите споделиха, че тези ненужни предварителни избори са самобитен изправителен изпит и ние ще се явим на него със същите процедурни правила, както на предходния избор, акцентира Карадайъ.

 

Като видях кондицията на нашите партийни структури, мисля, че Движение за права и свободи е онази политическа партия, към която би трябвало да се насочат всички български жители от всички етноси, сподели Карадайъ. И заяви: " Кампанията ни за 49-ото Народно събрание ще е сходна с тази, която направихме за 48-ото Народно събрание - с отговорност, откровеност и искреност ще застанем пред българските жители, ще чуем и посочим проблемите и ще дадем нашите оферти и хрумвания за излаз от рецесиите. ".

 

На въпрос какво би трябвало да бъде държанието на политическите сили, с цел да има постоянно държавно управление, излъчено от идващия парламент, водачът на Движение за права и свободи отговори: " Такъв апел отправихме и от трибуната на Народно събрание - още занапред да създадем по този начин, че нежният диалог, който стартира в 48-ото Народно събрание да се трансформира в разговор в 49-ото. Диалог, който е необходим за превъзмогване на политическата рецесия. Не е наложително съперниците да не си приказват и да се ненавиждат. Всеки със своя потенциал и стратегии би трябвало почтено да застане пред своите гласоподаватели и след изборите да преодолеем политическата рецесия. За да има болшинство за постоянен кабинет. ".

Българските жители обедняват с всеки минал ден. И страната обеднява. Ние би трябвало да вземем ограничения за стопанската система. Но длъжностен кабинет не може да води дълготрайни политики. Редовен кабинет е нужното изискване за превъзмогване на рецесиите, заключи Карадайъ.

 

Мантрата да се преиграва на " положителни " и " неприятни " и да се рисува облика на съперника като неприятния, като ламята, дявола, черния, а от другата страна да стои положителният, Свети Георги, който ще победи ламята, построява митовете в България и ражда " героите-спасители ". Ние би трябвало да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде късмет да научим. Няма потребност нито от герои-спасители, нито от легенди, нито от изкуствени разграничителни линии и опълчване, сподели Карадайъ в отговор на въпрос.

 

В тази обстановка за следващ път ще кажа, че в случай че за българските жители важи максимата " Обединението прави силата ", в случай че важи тезата, че в заедност можем да подсигуряваме разцвет в нашата татковина, то това би трябвало да важи и за политиците, и за работата в Народното събрание, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

 

И противоположното - противопоставянето и разделянето в Народното събрание ражда разделяне в обществото. А от историята знаем че няма разцвет в разединеното общество, акцентира Карадайъ.

Той не даде оценка от името на партията за работата на служебния кабинет, защото Движение за права и свободи не е предписание такава. Но сподели персоналната си. Тя е доста добра, тъй като главното обвързване на служебния кабинет е да създаде почтени, демократични и транспарантни избори, съобщи Карадайъ.

Ние проблем с Бойко Рашков не сме имали. Но България има един сериозен проблем от позиция на " положителните " и " неприятните ", разяснява още Мустафа Карадайъ. 

 

Когато на някого залепим етикета " добър ", на него като че ли към този момент му е разрешено да нарушава Конституцията и законите в страната, да нахлува в домовете на хора в неравностойно състояние, да иззема без да му влиза в работата изборни описи и действия на РИК, на ЦИК, продължи водачът на Движение за права и свободи. И съобщи: " Бойко Рашков нарушаваше закона, принуждаваше демократичната полиция да става милиция и да извършва политически поръчки. Демократичната полиция съблюдава закона и следи за спазването на закона. ".

 

Призовавам всички органи, ангажирани с провеждането на изборите, да създадем по този начин, че всеки български жител, който желае, да може да упражни своето право на глас и този негов глас за бъде почтено и правилно регистриран. Местните управляващи да си изпълнят отговорностите по закон и да създадат преносимите изборни секции, тъй че всички български жители в неравностойно състояние да могат да упражнят правото си на глас, прикани водачът на Движение за права и свободи.

 

Напрежение с Велислав Минеков нямаме, каза Карадайъ в отговор на журналистически въпрос. С Минеков имахме опцията и да се виждаме, и да пием кафе. Той има доста положителни хрумвания за отбрана на културното, архитектурното, историческото завещание. Доколкото знам са се виждали и с нашите специалисти и няма проблем концепциите му, обогатени с нашите, да станат наша законодателна самодейност. Няма нищо неприятно ние като сериозна политическа партия да се вслушваме в хората с опит в разнообразни полета. Ние можем чуем всеки, който има хрумвания за по-добро бъдеще на България, съобщи още Мустафа Карадайъ.

 

Попитан дали Делян Пеевски ще бъде в листите на Движение за права и свободи, Мустафа Карадайъ отговори:  " През 2021 година не бях толкоз настойчив господин Пеевски да бъде листите и по неговото предпочитание той се отхвърли. Сега, за 49-ото Народно събрание, в случай че той има задоволително номинации съгласно нашите процедурни правила, аз ще бъда настойчив той да не се отхвърля, да бъде в листите за 49-ото Народно събрание. ".

 

На въпрос за визитата на Хамид Хамид в САЩ и присъединяване му в Националната молитвена закуска, Карадайъ съобщи, че покана е пристигнала преди доста време, още откакто двамата участваха в Международния конгрес за разузнаване и сигурност. Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че представители на Движението постоянно са участвали на молитвената закуска в Съединени американски щати.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР